Automobili

Utorak, 09.04.2013.

17:40

Citroenov novi DS koncept

Citroen je za predstojeći sajam automobila u Šangaju najavio premijeru novog koncepta, Wild Rubis, iz ekskluzivne DS serije. Francuski proizvođač još uvek drži u tajnosti o kakvom vozilu je reč, a veruje se da je u pitanju luksuzni krosover zasnovan na modelu DS5.

Izvor: B92

Default images

Kako bi zagolicao maštu ljubitelja automobila, Citroen je objavio kratki video kojim najavljuje koncept DS Wild Rubis, ali u kojem se malo toga vidi:



Ipak, fotografija koja se nedavno pojavila na internetu nagoveštava da je u pitanju ranije najavljeni krosover koji deli platformu sa Citroenom DS5.

Spekuliše se da će budući serijski model ovog krosovera imati oznaku DSX i da će biti dugačak oko 4,7 m. Automobil će biti dostupan i u konfiguraciji sa pogonom na sva 4 točka, a u prodajnim salonima očekuje se 2014. godine.
Detalj prednje svetlosne grupe Citroena DS Wild Rubis
Verzija za evropsko tržište imala bi dizel-električni hibridni pogonski sistem koji bi se sastojao od HDI motora sa163 ks, baterija i elektromotora koji razvija 37 ks (27 kW).

Citroen je najavio više informacija o konceptu DS Wild Rubis za 11. april, kada bi trebalo da budu objavljene i prve zvanične fotografije ovog automobila.

Pročitajte više o krosoveru Citroen DSX za 2014. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: